Rivning av garaget

Hej, detta inlägg ska handla om rivning och att jag äntligen blivit av med det gamla slitna garaget till förmån för ett nytt. När det kommer till detta med rivning är det En rivning är definitivt inte en rivning om den inte dokumenteras. ????

Efter att ha bott i det här huset i ungefär fem år var det dags att riva vårt gamla garage som vid det här laget verkligen höll på att falla sönder. Det började med taket, som rasade in när jag ställde in min cykel där (jösses!), men snart därefter följde andra delar som golv och väggar… Som tur var var det bara 15 meter till mitt förråd där jag har ett extra rum fullt av verktyg, så jag kunde börja planera detta rivningsprojekt omedelbart.

Planen var enkel: Jag hade en enkel plan: riva allt tills det som återstod var bara stålramarna som stödde väggarna och taket. Sedan skulle jag skära dessa i mindre bitar som lättare kan transporteras. Nu går allt som bekant inte alltid som man tänkt sig och jag stötte på patrull nästan med en gång och fick vända mig till ett rivningsföretag och det jag inte klarade själv kunde de göra och det blev så bra. Låt oss först börja med själva rivningen, som var en mödosam uppgift. Mitt huvudsakliga verktyg för rivningen var min brytjärn (eller rivjärn, som det också kallas), som i princip är en bit stark metall eller stål med en platt sida och en krokig sida.

Rivningen började med att ta bort taket. Detta krävde en del tunga maskiner men det här företaget som för övrigt håller på med rivning i Huddinge med omnejd klarade av galant och efter taket var det dags för resten och det tog inte många dagar för dem att bli klara, och jag är superdupernöjd ska jag säga!